Accessibility Tools

Legszebb konyhakertek országos program

A Legszebb konyhakertek országos programban 10. éve vesznek részt városunk lelkes  kertkedvelő lakosai Egyesületünk koordinálásával. A program elérte célját, egyre többen térnek vissza a hagyományos konyhakertek kialakítására akár a díszkertek „rovására”, bár csak igen kis létszámban jelentkeznek ehhez képes. Még nem sikerült elérni, hogy az egyre növekvő társasházak balkonjaira, erkélyeire is „beköltözzenek” ezek a növények. A választható kategóriák közül ismét a MINI volt a legtöbb, ez az 50 négyzetméter alatti terület, könnyen kezelhető munka mellett is, ekkora területen is lehet sokféle zöldséget, gyümölcsöt termelni. Már ritka a normál kategória, ebben viszont meglepő méretű kerteket láthattunk, díjazhattunk. Természetesen nem maradtak el a Közösségi, Zártkert és a Balkonon indulók sem. Kedvező változás, hogy idén a Fóti Közösségi kertből is jelentkeztek, il. visszatértek a programba óvodás és iskolás csoportok is az Önkormányzat támogatásával. Kategóriánként 3-3 helyezettet díjaztunk, és 4 különdíjat is kiosztottunk.

A díjátadó ünnepségre méltó helyen, hagyományosan a Németh Kálmán Emlékház történelmileg védett kertjében került sor.

Díjazottak:

KÖZÖSSÉGI KATEGÓRIA

 1. Apponyi Franciska Óvoda
 2. Fóti Boglárka Óvoda
 3. Garay János Általános Iskola

NORMÁL KATEGÓRIA

 1. Dugasz Istvánné
 2. Barócsi Istvánné
 3. Vámosiné Érckövi Mária  és  Gál Antal

MINI KATEGÓRIA

 1. Ombodi János
 2. Puskás Szilvia
 3. Drácz Orsolya

KÜLÖNDÍJASOK

 • Varga-Berecz Krisztina
 • Kalla Timea
 • Tölgyesiné Irmes Mariann
 • Kopp Zoltán Zsolt

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.