Accessibility Tools

Eredmények - Legszebb Konyhakertek verseny 2016!

2016-ban 17 versenyző vett részt a fóti megmérettetésen, és vállalta, hogy a szakmai zsűrinek 2 alkalommal bemutatja a kertjét. Az idei év a többgenerációs kertek éve volt. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számtalan értékes megoldást láttunk, melyek mind arra irányulnak, hogy a lakóházak környezetében rendelkezésre álló földterületek (kisebbek és nagyobbak egyaránt) legyenek minél jobban és hatékonyabban hasznosítva.

Gratulálunk minden résztvevőnek, köszönjük nekik a nyitottságot és a rengeteg szép pillanatot, amit a kertszemlék idején szereztek nekünk.

A helyi verseny díjazottjai:

Balkon kategóriában első helyezett lett Zai Lehel.

Mini kategóriában:

  1. helyezett: Kopp Zoltán Zsolt
  2. helyezett: Tenke László
  3. helyezett: Winczheim Tibor

Normál kategóriában:

  1. helyezett: Kliment Lajosné
  2. helyezett: Barócsi István és felesége
  3. helyezett: Dr. Lellei Ilona

Zártkert kategóriában első helyezett lett Fekete Ferencné.

Különdíjasaink:

Legfiatalabb kertészek: Váczi Ádám és Tamás

Haszonkert és díszkert összehangolásáért pedig Vákulya-Horváth Nelli kapott különdíjat.

Az idei évünk egyik legnagyobb eredménye a közösségi kertek kategóriában történt előrelépésünk. Immár 3 nevelési-oktatási intézmény csatlakozott a programunkhoz, és egyre több, idén már összesen 7 csoporttal vettek részt a versenyben. A gyerekeket motiválandó, és a törekvéseiket segítendő Közösségi kert kategóriában nem született rangsor, hanem megosztott első hellyel díjaztuk a Fóti Boglárka Óvoda Béke úti tagozatát, az Apponyi Franciska Óvoda Sün Balázs csoportját és a Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium csapatát.

A helyi versenyünk eredményhirdetése a Fóti Szüret keretein belül zajlott le, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket fótiakat, hogy Fekete Ferencné, aki városunkban évek óta első helyezett a zártkert kategóriában, idén országos díjat vehetett át október 11-én a Herman Ottó Intézetben megrendezett díjátadón Szakáli István Lóránd helyettes államtitkár úrtól. Gratulálunk neki, ahogyan a többi díjazottnak és résztvevőnek is (részletek: http://magyarmezogazdasag.hu/hu/irasok/kerteszet-szoleszet-boraszat/dijaztak-az-orszag-legszebb-konyhakertjeit).

Köszönjük továbbá támogatóinknak, hogy hozzájárultak a versenyzők díjazásához: Nor-Color Kft, KOVAP LINE Kft., TREE-BEST Kft, Schön Gazdabolt.

Sok szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek, bízunk benne, hogy jövőre még többen leszünk!

a szervezők

[widgetkit id="49" name="lkk2016"]

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.