Accessibility Tools

Tiszta udvar, rendes ház - 2024

A Városszépítő Egyesület 2024. évben újra meghirdeti a “TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ“ pályázatot.

Fót Város Önkormányzata támogatásával a Fóti Városszépítő Egyesület szeretné elismerni és értékelni azon ingatlan tulajdonosoknak illetve használóknak a törekvéseit, akik hozzájárulnak városunk arculatának szépítéséhez, gondozzák és rendben tartják ingatlanukat és ingatlanuk előtti közterületet.

A díj odaítélhető bármely Fót közigazgatási területén helyrajzi számmal rendelkező lakóingatlan részére.

Nevezésilap letöltése

A pályázatok elbírálása során városunkban 2024-ban 16 díjat ítélünk oda. A nem díjazott jelentkezők automatikusan részt vesznek a következő évi pályázaton. Az elbírálás során bíráló bizottság bevonásával a következőket értékeljük:

Családi házaknál:

 1. Az épület, a kerítés és a ház előtti közterület gondozottsága, tisztasága, növényzetének ápoltsága.
 2. A kert és az udvar gondozottsága, tisztasága, növényzetének ápoltsága, rendezettsége, a növényzet és a háziállatok szomszédokat nem zavaró elhelyezése.
 3. Környezettudatos szemlélet érvényesülése, a kertben szabadon élő állatokról való gondoskodás.
 4. A közterületen és az udvaron tárolt járművek és eszközök rendezett, a szomszédokat nem zavaró, szabályszerű elhelyezése.
 5. Amennyiben a régi városképre jellemző az épület kialakítása, úgy az építmény korhű jellegének megőrzése.

Társasházaknál:

 1. Az épület, a kerítés és a házelőtti közterület gondozottsága, a növényzetének ápoltsága.
 2. Emeletes épület esetén a közös beltéri területek tisztasága, rendben tartása (pl. lépcsőház). Erkélyek, ill. balkonok virágokkal, növényekkel való díszítése.
 3. A belső kert ill. udvar gondozottsága, tisztasága, növényzetének ápoltsága, a szomszédokat nem zavaró elhelyezésük.
 4. A közterületen és az udvaron tárolt járművek és eszközök rendezett, a szomszédokat nem zavaró, szabályszerű elhelyezése.
 5. A környezettudatos szemlélet érvényesülése.

Sorházaknál:

 1. Az épület, a kerítés és a ház előtti közterület, valamint az előkert és a belsőkert gondozottsága, tisztasága, növényzetének ápoltsága
 2. A növényzet és a kisállatok, szomszédokat nem zavaró elhelyezése.
 3. A közterületen tárolt járművek, eszközök rendezett, a szomszédokat nem zavaró, szabályszerű elhelyezése.
 4. A környezettudatos szemlélet érvényesülése

Felkérjük a Fót és településrészei ( Fótliget-lakópark ,Sikátorpuszta, Öreghegy, Kurjancs, Istvánhegy Sátorfák) ingatlanok tulajdonosait, használóit, hogy ingatlanuk nevezésével vegyenek részt ezen a pályázaton. A pályázatra jelentkezési lap letölthető a www.varosszepitok.hu weboldalon.

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, legyenek szívesek eljuttatni. A tárgyban tüntessék fel: “Tiszta Udvar, Rendes Ház”

A jelentkezési lapon lévő nyilatkozat aláírásával a pályázó elfogadja a pályázat feltételeit, valamint hozzájárul a díjnyertes ingatlanról készült fénykép és a lakókörzet publikálásához. Továbbá vállalja, hogy a táblát jól látható helyen kifüggeszti az épület homlokzatára.

A pályázatra 2024.Június 30-ig várjuk a nevezési lapok leadását.

A díjak átadására 2024. Szeptember végén a Németh Kálmán Emlékház kertjében, kerül sor.

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.