Accessibility Tools

Tiszta udvar, rendes ház

A Fóti Városszépítő Egyesület, Fót Város Önkormányzatának támogatásával 2018. évben újra meghirdeti Fót teljes közigazgatási területén a “TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ“ pályázatot.

A díj odaítélhető bármely Fót területén helyrajzi számmal, érvényes használatbavételi engedéllyel rendelkező lakóingatlan részére.

Felkérjük a fóti ingatlanok tulajdonosait, használóit, hogy aktív részvételükkel és ingatlanuk nevezésével vegyenek részt ezen a régi hagyományt új tartalommal megtöltő pályázaton, ezzel támogatva annak céljait.

Fót Város Önkormányzata és a Fóti Városszépítő Egyesület így szeretné elismerni és értékelni azon ingatlan tulajdonosoknak illetve használóknak a törekvéseit, akik önkéntesen hozzájárulnak városunk arculatának szépítéséhez, gondozzák és rendben tartják ingatlanukat, és ingatlanuk előtti közterületet.

A pályázat során szeretnénk egyenlő esélyt adni a különböző adottságú városrészeknek, ezért a pályázatok elbírálása ebben az évben is önkormányzati választási körzetek szerint történik. Az értékelők minden körzetből évente 3 ingatlant részesítenek díjazásban, így városunkban 2018-ban 24 díjat ítélünk oda. Amennyiben egy körzetben háromnál több ingatlant ítélünk díjazhatónak, akkor a díj odaítélésénél a jelentkezés sorrendjét vesszük figyelembe, és a nem díjazott jelentkezők automatikusan részt vesznek következő évi pályázaton.

Az elbírálás során bíráló bizottság bevonásával a következőket értékeljük:

  1. A lakóépület, a kerítés és az ingatlan előtti közterület gondozottsága, tisztasága, növényzetének ápoltsága.

  2. A kert és az udvar gondozottsága, tisztasága, növényzetének ápoltsága, rendezettsége, szomszédokat nem zavaró elhelyezése.

  3. Környezettudatos szemlélet érvényesülése (csapadékvíz hasznosítás, komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés), a kertben szabadon élő állatokról való gondoskodás.

  4. A háziállatokról való gondoskodás, szomszédokat nem zavaró, szabályszerű tartásuk körülményei.

  5. A közterületen és az udvaron tárolt járművek és eszközök rendezett, a szomszédokat nem zavaró, szabályszerű elhelyezése.

  6. Amennyiben a régi városképre jellemző az épület kialakítása, úgy az építmény korhű állapotának, kerítés, kertkapu, homlokzat régi jellegének megőrzése.

A pályázatra jelentkezési lap letölthető a www.varosszepitok.hu weboldalon illetve személyesen átvehető a Művelődési Ház portáján (Vörösmarty tér 1.)

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, postai úton vagy személyesen a Művelődési Ház címére legyenek szívesek eljuttatni. A tárgyban, illetve a borítékon kérjük, tüntessék fel: “Tiszta Udvar, Rendes Ház”

A jelentkezési lapon lévő nyilatkozat aláírásával a pályázó elfogadja a pályázat feltételeit, valamint hozzájárul a díjnyertes ingatlanról készült fénykép és a lakókörzet publikálásához. Továbbá vállalja, hogy a táblát jól látható helyen kifüggeszti az épület homlokzatára.

A pályázatra 2018. június 30-ig várjuk a nevezési lapok leadását.

A jelentkezés leadását követően telefonon egyeztetjük az ingatlan tulajdonosával az értékeléshez szükséges látogatást.

A díjak átadására 2018. szeptember 15-én, a Fóti Szüreten, a felvonulást követő ünnepség alkalmából kerül sor

Fót, 2018. március 26.

Bánhalmi Gábor
Fóti Városszépítő Egyesület
elnök

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.