Accessibility Tools

SZAVAZÁS Fóti Városszépítő Egyesület MOL Helyi Érték pályázatára

2020. március 04

Tisztelt Fóti Lakosok!

A Fóti Városszépítő Egyesület "Emelt szintű pallós járda és döngölt földtalajú sétány építése a Fóti Somlyó-tó erdős szakaszán" pályázata bejutott a MOL Alapítvány által meghirdetett Helyi Érték Program 2. szavazási fordulójába.

Szavazni a Mol Alapítvány honlapján keresztül lehet 2020. március 9 - 29. között. SZAVAZÁS

A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet elnyeri a pályázatban igényelt max. 500.000 Ft támogatást. Az 50. körzetben váci és kóspallagi pályázattal vagyunk versenyben.

KÉRJÜK, SZAVAZATÁVAL ÉS AZ ESEMÉNY MINÉL TÖBB HELYEN TÖRTÉNŐ MEGOSZTÁSÁVAL segítse a Városszépítő Egyesületet!

Köszönettel:
Bánhalmi Gábor
elnök


A projekt rövid összefoglalója

Célunk, Fót lakosságának megismertetése a helyi természeti értékekkel. Figyelemfelhívás a környezet és természetvédelem szükségességére, a környezettudatosság terjesztése.

A civil szerveződések együttműködésének erősítése, Fiatalok bevonása a közösségi életbe, generációk együttműködésének javítása.

Újszerű, hagyományteremtő közösségi események elindítása. Lehetőséget biztosítani a hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, idősek számára, hogy bekapcsolódjanak a civil szerveződésekbe.

A megvalósításban részt vesznek fóti középiskolások, fiatalok, nyugdíjasok, családok, az együttműködő civil szerveződések mozgósításával.

Természet közeli megoldással biztosítjuk a tó biztonságos, körbejárhatóságát. A véderdő és a tópart közötti ösvényt döngölt földtalajú sétánnyá alakítjuk. Ahol, az magas vízállás esetén víz alá kerül, emelt szintű pallós járda kerül kiépítésre, amely lehetőséget ad a barna varangyos békák biztonságos lejutására a tóhoz.

A program újszerűségét az adja, hogy sok civil szervezet együttműködése révén valósítható meg, amelyre Fóton még nem volt példa.

A megvalósítás alapja az önkéntesség, a közösségek együttműködése, a fiatalok bevonása a megvalósításba.

Rendszerváltás előtt napközös tábor, étterem, úszómedence, és tófürdő működött a területen, amelyek az évek során teljesen lepusztultak.

Néhány éve megkezdődött Fót városligetének rehabilitációja, elkészült a kerítés, megépült a játszótér, Zebránia Kresz-park, Krossz bringa-park, kalandpark. A Városszépítő Egyesület és a Fóti KönyvForduló Csoport kivitelezésében a könyvkuckó. A tó körüli sétány félig épült meg.

Minden évben itt kerül megrendezésre a Gyereknap - Fóti-Futi futóverseny – Főzőverseny.

A tó kezelője a Fóti Horgász Egyesület. A tó pihenőparkja szabadon, ingyenesen látogatható.

Az önkormányzat az idei költségvetésében nem tervezi a tó körüli sétány befejezését, mivel azt fontosabb beruházások megelőzik. Azonban annak közösségi megvalósítását várhatóan támogatná a Képviselő-testület, amire nagy a lakossági igény.

A véderdő felöli oldal ösvényen járható be. Természet közeli megoldással biztosítjuk a tó biztonságos, körbejárhatóságát, mindenki számára. A véderdő és a tópart közötti ösvényt döngölt földtalajú sétánnyá alakítjuk. Ahol, az magas vízállás esetén víz alá kerül, emelt szintű pallós járda kerül kiépítésre, amely lehetőséget ad az erdei varangyos békák biztonságos lejutására a tóhoz.

Fóton a civilaktivitás széles körű, de elszigetelt, a civil szervezetek együttműködése esetleges. Az együttműködés erősítésében fontos állomás volt a MOL Zöldövezet program keretében, a legnagyobb összegű támogatást elnyerve, megvalósított a Sipos Pál tér fásítás, amely megvalósításába, azt megelőző közösségi programokba több szervezetet sikerült bevonni.

A fásítást és a Fóti KönyvForduló elindítását is közösségi tervezés előzte meg. Ezt a módszert alkalmazzuk ennél a projektnél is, remélve, hogy ezzel is erősíthetjük a közösségi összefogást.

A felnőtt és diák önkénteseket számára, az előkészítéstől a befejezésig minden részfeladatban biztosítjuk a részvétel lehetőségét.

tanosveny 2

 

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.