Accessibility Tools

Városszépítők akcióban: Közösségi munka egy új közösségi tér kialakításáért

2020. október 07

2020 októberében 2 szombatra hirdettünk önkéntes munkát a Kisalagi Közösségi Ház és Fiókkönyvtár kertjének rendbetételére.

Sokan, így mi sem tudtuk, hogy egy ilyen kincs rejtőzik az épület mögött. A hatalmas fenyőket, a gyönyörűen faragott tornácot, az utca zajától mentes kertet látván rögtön felmerült bennünk, hogy az elvadult terület a Fóti Városszépítők segítségével új és hasznos funkciót kaphat. 

Közel 10 éve senki nem gondozta a területet. A bokrok elburjánoztak, nem odavaló facsemeték bújtak ki a földből és elrozsdásodott régi mászókát, hintaállványt láthattunk a vastag tűlevél szőnyeg mellett. A fenyőfák elhalt ágai az óvoda fölé benyúlva állandó veszélyt jelentettek: ha letörnek egy nagyobb szélben, az óvoda udvarába esnek. Megoldás kellett és megtaláltuk: megbeszélve az illetékesekkel meghirdettük a kertrendezést, várva, hogy a lakosság köréből is csatlakoznak hozzánk.

Végül a meghirdetett időpontokra számos segítő érkezett: a Könyvtár, a Németh Kálmán emlékház, az óvoda és a Városszépítő egyesület tagjai mellett csatlakozott a Polgármester úr, az Alpolgármester úr és néhányan a képviselőtestületből és a lakosságból is, hosszabb-rövidebb időre. Munkánkat segítette a Településszolgáltató Kft konténerrel és ágaprítóval. Köszönjük mindnyájuknak, valamint a fóti Husqvarna Kertigépcentrumnak az ingyenes láncfűrész szervízt az ágak levágásához.

Mindenkit jó érzéssel töltött el, hogy két napi kemény munkával rendezett területet hagytunk magunk után és egy új közösségi helyszín kialakítását tettük lehetővé.

 

 

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.