Accessibility Tools

Fess velünk mesejárdát! 2022

2022. július 28

De mi is az a Mesejárda? 

Ez egy – elsősorban a gyerekeket, de vállalkozókedvű felnőtteket is – játékos mozgásra buzdító feladatokat tartalmazó járdára festett grafika. Vidámabban indulhat és végződhet a tanítási nap az ovisoknak és iskolásoknak, ha a szürke aszfaltburkolatot feldobja pár vidám minta.

Az ötletet pár éve egy másik településen láttuk és az egyesület támogatta a megvalósítását. 2021 nyarán megnyertük támogatónak a Nor-Color Kft-t ehhez a projekthez és Kiss Eszter festőművész elvállalta, hogy megrajzolja a motívumokat. Ekkor elindult egy hosszabb előkészítő és engedélyezési folyamat. Kiválasztottuk a helyszíneket, amelyeket egymás után, - ahogy az időjárás és az önkéntesek ideje engedi - fogunk elkészíteni. A kezdeményezésre a városvezetés is rábólintott, megkaptuk mind az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását, mind a főépítész engedélyét. 

Első helyszínünk a Fáy Iskolát és a Ferenczy utcai játszóteret összekötő járda, melyre 2022. szeptember 3-án szombaton festjük fel a mintákat.

Második tervezett időpont egy újabb városi járdafestésre október 1. szombat

Részleteket Facebookon és egyéb csatornákon fogjuk megosztani augusztus vége felé. Számítunk további lakossági segítségre a munkában, akár kisgyerekekkel is lehet jönni, szerintünk jó buli lesz kifesteni a mintákat és látni a végén a munkánk gyümölcsét.

mesejarda felhivas kep

Fóti Városszépítő Egyesület

Székhely: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1
Levelezési cím: 2151 Fót, Tessedik Sámuel utca 13/c
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási szám: 13-02-1232
Adószám: 18691504-1-13
Bankszámlaszám: 10402197-50526567-71751009

1% - Segítsen!


Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

Copyright 2023 - Fóti Városszépítők
Grafika: Sarkics György | Web: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.