fb300

Fóti Városszépítők hírei

Legszebb konyhakertek 2020

Legszebb konyhakertek 2020

Egyesületünk 2020-ban is részt vesz az országos "Legszebb konyhakertek" programban. Az idei év mottója: SOKFÉLESÉGET, SOKSZÍNŰSÉGET A KERTEKBE

2020 a biodiverzitás éve. Jelentkezés: online a Városszépítők Facebook oldalán.

Bővebben


Tiszta udvar, rendes ház - 2020

Tiszta udvar, rendes ház - 2020

A Városszépítő Egyesület 2020. évben újra meghirdeti a “TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ“ pályázatot.   Fót Város Önkormányzata támogatásával a Fóti Városszépítő Egyesület szeretné elismerni és értékelni azon ingatlan tulajdonosoknak illetve használóknak a törekvéseit, akik hozzájárulnak városunk arculatának szépítéséhez, gondozzák és rendben tartják ingatlanukat és ingatlanuk előtti közterületet.

Bővebben


SZAVAZÁS Fóti Városszépítő Egyesület MOL Helyi Érték pályázatára

SZAVAZÁS Fóti Városszépítő Egyesület MOL Helyi Érték pályázatára

Tisztelt Fóti Lakosok!

A Fóti Városszépítő Egyesület "Emelt szintű pallós járda és döngölt földtalajú sétány építése a Fóti Somlyó-tó erdős szakaszán" pályázata bejutott a MOL Alapítvány által meghirdetett Helyi Érték Program 2. szavazási fordulójába.

Szavazni a Mol Alapítvány honlapján keresztül lehet 2020. március 9 - 29. között. SZAVAZÁS

A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet elnyeri a pályázatban igényelt max. 500.000 Ft támogatást. Az 50. körzetben váci és kóspallagi pályázattal vagyunk versenyben.

KÉRJÜK, SZAVAZATÁVAL ÉS AZ ESEMÉNY MINÉL TÖBB HELYEN TÖRTÉNŐ MEGOSZTÁSÁVAL segítse a Városszépítő Egyesületet!

Köszönettel:
Bánhalmi Gábor
elnök

Bővebben


”Legszebb konyhakertek” - 2019

”Legszebb konyhakertek” - 2019

Sikeresen zajlott le 2019-ben is a „Legszebb konyhakertek” program városunkban. Ebben az évben nem volt emelkedés a jelentkezők számában, voltak újak, volt aki bármely okból az idén kimaradt, de jövőre feltétlen újra indul.

A kategóriákban nem volt változás. A résztvevők nagyon lelkesen, becsületesen dolgozták végig a szezont, küzdve az időjárás nehézségeivel.

Bővebben


Tiszta udvar, rendes ház - 2019

Tiszta udvar, rendes ház - 2019

Egyesületünk immáron harmadszor hirdette meg 2019-ben a Tiszta Udvar Rendes Ház mozgalmat városunkban.

Az ingatlan tulajdonosok kezdik már érteni a mozgalom célját, lényegét, hogy valóban munkájukkal, igényes környezetük kialakításával hozzájárulnak a város szépítéséhez példát mutatva ezzel másoknak is. Egyre többen pályáznak a szépséges táblácska elnyeréséért. Az idén próbáltunk különböző stílusokat értékelni, hiszen ugyanolyan csodás egy új, modern építésű, mint akár egy autentikus igényesen rendben tartott ház. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek.

Bővebben


”Legszebb konyhakertek” évértékelő 2018.

”Legszebb konyhakertek” évértékelő 2018.

2018-ban immáron ötödik éve részt vettünk az országos „Legszebb konyhakertek” programban.Az előző évi sikereken felbuzdulva egyre többen jelentkeznek, részt vesznek, és egyre magasabb a mérce. A kiskertesek sok áldozatos munkával művelik, szépítik kertjeiket példát mutatva, ösztönözve egymást a saját termés ízére. A lelkesedés még a legfiatalabbakat /óvodások, iskolások/ is megfertőzte. Évről-évre szorgalmasan művelik kis kertjeiket a lelkes pedagógusok támogatásával. Munkájuk sosem marad elismerés nélkül.

Bővebben


Nyáron is tiéd a tér

A Fóti Környezetbarátok Csoport "Tiéd itt a Tér" címmel megtartotta első nagyszabású rendezvényét június 30-án, a Sipos Pál téren a Fóti Városszépítő Egyesület támogatásával.

Egy nyárváró bulival, sok-sok színes programmal szerettük volna minél több fóti családdal együtt megünnepelni, hogy sikeresen indultunk a MOL-Ökotárs pályázatán, amelyből őshonos fák ültetésével varázsolhatjuk a napégette parkot árnyas ligetté.

Bővebben


Őshonos árnyék a játszótérre és  Őshonos fák ültetése a Sipos Pál térre

Őshonos árnyék a játszótérre és Őshonos fák ültetése a Sipos Pál térre

Fót legnagyobb kiterjedésű köztere számos szabadidős közösségi program és tevékenység helyszíne az ott található és rendelkezésre álló játszótér, szabadtéri edzőpark, grundos focipálya, homokos röplabdapálya, közösségi gyülekező hely és szabadon használható tér nyújtotta lehetőségekkel. Viszont a területen jellemzően kevés a fa, ezáltal az általuk biztosított árnyékot is nagyrészt nélkülözi.

Bővebben


Fóti KönyvForduló

Fóti KönyvForduló

Fóti KönyvForduló a Fóti Városszépítő Egyesület támogatásában. Mit is takar ez a név? A "Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet" mozgalom 1990-ben indult és az egész világon elterjedt. A már Magyarország számos településén is létező kezdeményezés arról szól, hogy többnyire lakossági összefogással, közösségi tervezéssel létrehozunk olyan kültéri vagy beltéri „könyvespolcokat”, ahol a lakosság elhelyezheti az otthon feleslegessé vált könyveit és mások azokat ingyen elvihetik, ezáltal felhívva a figyelmet az olvasásra és közösségi hasznosításra.

Bővebben


Tiszta udvar, rendes ház

Tiszta udvar, rendes ház

A Fóti Városszépítő Egyesület, Fót Város Önkormányzatának támogatásával 2018. évben újra meghirdeti Fót teljes közigazgatási területén a “TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ“ pályázatot.

Bővebben

 

1% - Segítsen!

Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

2151 Fót, Vörösmarty tér 1.
email: info@varosszepitok.hu 

vsz400

fb300

kituntetes2015c

Facebook

fb300