fb300

Fóti Városszépítők hírei

”Legszebb konyhakertek” évértékelő 2018.

”Legszebb konyhakertek” évértékelő 2018.

2018-ban immáron ötödik éve részt vettünk az országos „Legszebb konyhakertek” programban.Az előző évi sikereken felbuzdulva egyre többen jelentkeznek, részt vesznek, és egyre magasabb a mérce. A kiskertesek sok áldozatos munkával művelik, szépítik kertjeiket példát mutatva, ösztönözve egymást a saját termés ízére. A lelkesedés még a legfiatalabbakat /óvodások, iskolások/ is megfertőzte. Évről-évre szorgalmasan művelik kis kertjeiket a lelkes pedagógusok támogatásával. Munkájuk sosem marad elismerés nélkül.

Bővebben


Tiszta udvar, rendes ház – beszámoló 2018

Tiszta udvar, rendes ház – beszámoló 2018

A Városszépító Egyesület 2018- évben második alkalommal hirdette meg a TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ mozgalmat Fót városában.

A mozgalom célja felhívni a figyelmet, és értékelni városunk lakóinak saját ingatlanuk és annak közvetlen környezetének rendbentartására, hangsúlyozni az civil felelőséget élhető környezetünk fenntartásában.

Bővebben


Nyáron is tiéd a tér

A Fóti Környezetbarátok Csoport "Tiéd itt a Tér" címmel megtartotta első nagyszabású rendezvényét június 30-án, a Sipos Pál téren a Fóti Városszépítő Egyesület támogatásával.

Egy nyárváró bulival, sok-sok színes programmal szerettük volna minél több fóti családdal együtt megünnepelni, hogy sikeresen indultunk a MOL-Ökotárs pályázatán, amelyből őshonos fák ültetésével varázsolhatjuk a napégette parkot árnyas ligetté.

Bővebben


Őshonos árnyék a játszótérre és  Őshonos fák ültetése a Sipos Pál térre

Őshonos árnyék a játszótérre és Őshonos fák ültetése a Sipos Pál térre

Fót legnagyobb kiterjedésű köztere számos szabadidős közösségi program és tevékenység helyszíne az ott található és rendelkezésre álló játszótér, szabadtéri edzőpark, grundos focipálya, homokos röplabdapálya, közösségi gyülekező hely és szabadon használható tér nyújtotta lehetőségekkel. Viszont a területen jellemzően kevés a fa, ezáltal az általuk biztosított árnyékot is nagyrészt nélkülözi.

Bővebben


Fóti KönyvForduló

Fóti KönyvForduló

Fóti KönyvForduló a Fóti Városszépítő Egyesület támogatásában. Mit is takar ez a név? A "Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet" mozgalom 1990-ben indult és az egész világon elterjedt. A már Magyarország számos településén is létező kezdeményezés arról szól, hogy többnyire lakossági összefogással, közösségi tervezéssel létrehozunk olyan kültéri vagy beltéri „könyvespolcokat”, ahol a lakosság elhelyezheti az otthon feleslegessé vált könyveit és mások azokat ingyen elvihetik, ezáltal felhívva a figyelmet az olvasásra és közösségi hasznosításra.

Bővebben


Tiszta udvar, rendes ház

Tiszta udvar, rendes ház

A Fóti Városszépítő Egyesület, Fót Város Önkormányzatának támogatásával 2018. évben újra meghirdeti Fót teljes közigazgatási területén a “TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ“ pályázatot.

Bővebben


Év értékelő - Legszebb Konyhakertek - 2017

Év értékelő - Legszebb Konyhakertek - 2017

November 21-én volt egy év értékelő - jövő év indító - rendezvény, melyen azokat a kiskerteseket köszöntötték, akiket országos díjra jelöltek, de ebben az évben nem sikerült nyerniük. Továbbá köszöntötték a munkában résztvevő koordinátorokat és támogató szervezeteket, polgármestereket.  Íme a fóti csapat:

Bővebben


Eredmények - Legszebb Konyhakertek - 2017

Eredmények - Legszebb Konyhakertek - 2017

A Fóti Őszön kihirdettük az idei általunk szervezett program nyerteseit. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számtalan értékes megoldást láttunk, melyek mind arra irányulnak, hogy a lakóházak környezetében rendelkezésre álló földterületek (kisebbek és nagyobbak egyaránt) legyenek minél jobban és hatékonyabban hasznosítva.

Bővebben


Tiszta udvar, rendes ház - nyertesei

Tiszta udvar, rendes ház - nyertesei

A Fóti Őszön kihirdettük az idei általunk szervezett két program nyerteseit. 

A Tiszta Udvar, Rendes Ház nyertesei:

Bővebben


Számoljuk fel az illegális hulladéklerakókat!

Számoljuk fel az illegális hulladéklerakókat!

Fót Város Önkormányzata a Fóti Közszolgáltató Kft. szervezésében 2017 április 18-28. között átfogó várostakarítási programot hajt végre, melyhez Egyesületünk is csatlakozott.

Bővebben

 

1% - Segítsen!

Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

2151 Fót, Vörösmarty tér 1.
email: info@varosszepitok.hu 

vsz400

fb300

kituntetes2015c

Facebook

fb300