fb300

Őshonos árnyék a játszótérre és Őshonos fák ültetése a Sipos Pál térre

Fót legnagyobb kiterjedésű köztere számos szabadidős közösségi program és tevékenység helyszíne az ott található és rendelkezésre álló játszótér, szabadtéri edzőpark, grundos focipálya, homokos röplabdapálya, közösségi gyülekező hely és szabadon használható tér nyújtotta lehetőségekkel. Viszont a területen jellemzően kevés a fa, ezáltal az általuk biztosított árnyékot is nagyrészt nélkülözi.

Ezen segítve és a közös tér használatából eredő élmény fokozása érdekében kezdeményezett egy programot a Fóti Környezetbarátok Csoportja, melynek keretén belül nagy számú árnyékot adó, a közérzetet kellemesebbé tevő őshonos fa kerülne elültetésre. Az említett program megvalósulásának a mikroklímára gyakorolt pozitív hatása is jelentős lenne, közelebb hozva a természetet mindennapjainkhoz.

Mindennek anyagi fedezetét a Fóti Városszépítő Egyesület általi felajánlás mellett, a MOL Zöldövezet program pályázatának részeként az Ökotárs Alapítvány által biztosított támogatás és a Fóti Önkormányzat környezetvédelmi pályázatán elnyert támogatások adják. További segítséget jelent az önkéntesek, egyesületi tagok és kertész szakemberek gyakorlati hozzájárulása a program megvalósításához.

További részleteket a sipospalter.atw.hu honlapon olvashatnak.

SP projekt 1200b

1% - Segítsen!

Szépítse Ön is Fót városát! Segítsen adója 1%-ával: Csak ki kell töltenie az alábbi nyilatkozatot, melyet letölthet honlapunkról:

NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

2151 Fót, Vörösmarty tér 1.
email: info@varosszepitok.hu 

vsz400

fb300

kituntetes2015c

Facebook

fb300